Lunch Yoga – maandags van 12.30-13.00

Boost je immuunsysteem & gezondheid

Lunch Yoga

Wat is Lunch Yoga?

Lunch Yoga, maandags van 12.30 – 13.00 uur. Vanuit je eigen vertrouwde omgeving (werk, thuis, kantoor of buiten) online yoga tijdens de lunch. Voor iedereen die thuis is, thuis werkt, of op het werk de mogelijkheid heeft om tijdens de lunch yoga te doen. Je hoeft geen ervaring met yoga te hebben om mee te kunnen doen. Het is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Vreemde en nieuwe tijd

We leven in een vreemde nieuwe en rare tijd, voorbeelden hiervan zijn:

 • veel thuiswerken
 • kinderen thuis les geven
 • mogelijke naasten die ziek zijn
 • gedachten of angst over het virus
 • vragen die je hebt zoals: wat dit gaat betekenen voor jou en je naasten? Hoe ziet de toekomst van Nederland eruit? Etc.

Afgelopen weken was er meerdere malen in het nieuws dat de crisis en het thuiswerken effect heeft op zowel fysieke als mentale klachten. Veel voorkomende klachten zijn: nek-, pols- en schouderklachten, minder balans tussen werk en privé, meer stressklachten, angst, depressieve gevoelens en slechter slapen. Daarnaast voelen veel mensen zich eenzamer.

Bronnen o.a.: RTLZ.nlRTL.nlNPO Radio 1.nl.

Yoga biedt uitkomst, veel voordelen op fysiek en mentaal niveau

In deze yogavorm worden (dynamische) houdingen, meditatie en ademhalingsoefeningen gecombineerd. Je werkt zo fysiek aan je lichaam en aan de mentale weerbaarheid van je geest. Door tijdens de lessen je grenzen op te zoeken leer je om beter om te gaan met de uitdagingen die je tegenkomt in het dagelijkse leven, bijvoorbeeld in je werk of thuis. Deze vorm van yoga geeft snel resultaat. Door de combinatie van de verschillende onderdelen versterken ze elkaar en ontstaat een krachtige vorm van yoga. Deelnemers voelen zich na een yogales geestelijk meer ontspannen, ervaren meer rust in hun hoofd, voelen zich lichamelijk energieker, kunnen zich beter focussen en kijken op een andere manier tegen zaken aan.

Interesse?

Heb je interesse of wil je stiekem wel eens een keer yoga proberen in de veiligheid van je eigen huis, geef je dan op via yogabymaaike@gmail.com.

Lunch Yoga begint met drie lessen die je afneemt. Elke les is namelijk ander. Na drie lessen heb je een goed beeld van het type yoga, het effect ervan op jouw lichaam en geest en of het iets voor je is.

Opbouw van de yogales

De yogales wordt (meestal) als volgt opgebouwd:

 • Warming-up
 • Yoga-oefeningen
 • Meditatie
 • Afsluiting, met tijd om vragen te stellen of ervaringen te delen.

De lessen worden gegeven op een matje. Mocht je geen yogamatje thuis hebben, dan kan je ook op een kleed zitten, of iets anders zachts. Maar je kan ook voor een beperkt bedrag een yogamatje kopen bij bijvoorbeeld Decathlon of Bol.com etc.

Data en tijdstip lessen

De wekelijkse online Lunch Yoga lessen zijn live via Zoom op maandags van 12.30 – 13.00 uur. Het gaat om de volgende data in mei 2020:

 • Maandag 11 mei 12.30 – 13.00 uur
 • Maandag 18 mei 12.30 – 13.00 uur
 • Maandag 25 mei 12.30 – 13.00 uur

Vanaf juni 2020 start een nieuw blok met Lunch Yoga lessen. Meer informatie hierover volgt.

Aanmelden

Meld je aan door een e-mail te sturen aan yogabymaaike@gmail.com of het contactformulier op de website in te vullen. Je kan de les ook hier bestellen. Voor vragen mag je me altijd een bericht sturen.

De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Je bent van harte welkom!

  Locatie online lessen

  Online live via Zoom.