Business Yoga by Maaike

Sinds begin 2020 geef ik Business Yoga aan bedrijven en hun medewerkers. Business Yoga geeft medewerkers de tools in handen waarmee ze zelf invloed hebben op hun stressniveau, de mate en het gevoel van ontspanning, een goede nachtrust, gevoel van hun lichamelijke klachten, mate van productiviteit, etc.

De reacties van de deelnemers zijn alleen maar positief. Dat is echt fijn. Ze geven aan dat de yoga ze echt goed doet. Ze kunnen er daardoor nog even weer tegenaan, ze ervaren minder lichamelijke klachten en zijn mentaal meer ontspannen en helderder. Ze vinden het een fijne onderbreking van de werkdag die ervoor zorgt dat ze na de yogales weer beter verder kunnen werken.

Vreemde en nieuwe tijd

We leven in een vreemde nieuwe en rare tijd, voorbeelden hiervan zijn:

  • veel thuiswerken
  • kinderen thuis les geven
  • mogelijke naasten die ziek zijn
  • gedachten of angst over het virus
  • vragen die je hebt zoals: wat dit gaat betekenen voor jou en je naasten? Hoe ziet de toekomst van Nederland eruit? Etc.

Afgelopen weken was er meerdere malen in het nieuws dat de crisis en het thuiswerken effect heeft op zowel fysieke als mentale klachten. Veel voorkomende klachten zijn: nek-, pols- en schouderklachten, minder balans tussen werk en privé, meer stressklachten, angst, depressieve gevoelens en slechter slapen. Daarnaast voelen veel mensen zich eenzamer.

Bronnen o.a.: RTLZ.nlRTL.nlNPO Radio 1.nl.

Yoga biedt uitkomst, veel voordelen op fysiek en mentaal niveau

In deze yogavorm worden (dynamische) houdingen, meditatie en ademhalingsoefeningen gecombineerd. Je werkt zo fysiek aan je lichaam en aan de mentale weerbaarheid van je geest. Door tijdens de lessen je grenzen op te zoeken leer je om beter om te gaan met de uitdagingen die je tegenkomt in het dagelijkse leven, bijvoorbeeld in je werk of thuis. Deze vorm van yoga geeft snel resultaat. Door de combinatie van de verschillende onderdelen versterken ze elkaar en ontstaat een krachtige vorm van yoga. Deelnemers voelen zich na een yogales geestelijk meer ontspannen, ervaren meer rust in hun hoofd, voelen zich lichamelijk energieker, kunnen zich beter focussen en kijken op een andere manier tegen zaken aan.

Meer informatie?

Wil je meer informatie ontvangen over Business Yoga by Maaike? Neem dan contact op via yogabymaaike@gmail.com of bel me op 06 – 1790 0971.